Main menu

Registratie projecten

Probleemstelling: Organisatie had vele projecten lopen met onduidelijke fasering. Het overzicht ontbrak

  • Registratiesysteem ingericht voor de bewaking van projecten inclusief de zogenaamde stage-gates.
  • Urenverantwoording gekoppeld aan het projectoverzicht
  • Dashboard aangemaakt waarin bovenstaande informatie voor alle partijen inzichtelijk werd gemaakt

Voor het bovenstaande hoefde geen specifieke software te worden aangeschaft.

Kennismaken met Office365 en Sharepoint

Een cursus geschreven voor een bedrijf over Office365 en introductie Sharepoint. Het bedrijf wil deze cursus gebruiken als kennismaking voor nieuwe klanten die met Office in de cloud willen gaan werken. De cursus is gebaseerd op de overeenkomsten tussen de bekende Office2010 en de nieuwe Office365 online.

Office 365 cursus

Sociale Media inzetten voor productinnovaties

Samenwerkende organisaties

 

 

Data2SUCCESS voert namens MKB Limburg en samen met Zuyd Hogeschool en Tu/e een SIA/RAAK project uit dat onderzoekt op welke manier sociale media kunnen worden ingezet voor productinnovaties. Een persartikel over dit onderwerp staat hier

Website met Facebook integratie

Een sportvereniging wilde haar website vernieuwen en tevens meer privacy bieden aan de Facebook vrienden. Om die reden is een Facebook pagina aangemaakt die vervolgens is geïntegreerd in een nieuwe website op CMS basis. Met deze nieuwe tool kunnen de leden van de vereniging zelf hun content aanpassen zodat de website een levendigere omgeving wordt voor alle leden

Bij dit project hoort de migratie van mailaccounts, de integratie van Picasa foto albums en het omleiden van het oude webverkeer. Ook moet de site fatsoenlijk worden opgenomen in de Google en Bing zoekmachines.

Stroomlijnen mailverkeer

Het praktische mailadres was nog steeds een HETNET adres van 10MB. De klacht: \"mijn mailbox zit steeds vol\".


Betreffende onderneming had een website maar gebruikte die niet voor mail. Voor een professionelere uitstraling was de vraag of er een info@ adres kon worden aangemaakt.


Onderzoek leerde dat de oplossing niet alleen een info adres was. Door gebruik van mobiele apparaten wilde de ondernemer overal zijn inkomende en uitgaande mails kunnen beheren. De werkelijke oplossing was

  • Implementatie van Google Apps
  • Koppeling aan het domein van de onderneming
  • Inrichten van de mailinstellingen op alle betreffende toestellen

De onderneming is nu beter bereikbaar, mails raken niet weg, komen in elk geval aan en zijn overal te volgen en te beheren, er hoeft van mail geen backup meer gemaakt te worden en mails zijn veel makkelijker te doorzoeken.

Software hoefde niet te worden aangeschaft. De prijs voor de Google oplossing is € 40 per jaar.

Adresgegevens handmatig overzetten

Probleemstelling: Er moest een handmatige overdracht van adressen gebeuren voor een verkoopactiviteit

  • Kern van het probleem zat in de leesbaarheid van de data
  • Door de aanwezige adressen slim om te vormen en de layout ervan aan te passen is het mogelijk gemaakt de adressen geautomatiseerd over te zetten.

De oplossing is zonder aanschaf van tools gemaakt.

Websiteprobleem

Een relatie heeft een probleem met de verwerking van gegevens op de website. Onderzoek leert dat het programmeerwerk van de website qua kwaliteit te wensen overlaat. Hierbij kun je een nieuwe website maken maar in dit geval volstond het aanbrengen van structuur en overzicht in de bestaande site. Hierdoor kwam ook de oorzaak van de fout aan het licht.

Nieuwe website Gulpdal Vakantiewoningen

Gulpdal Vakantiewoningen

Ontwerp van nieuwe website voor Gulpdal Vakantiewoningen. Gebaseerd op Joomla een nieuwe website ontwikkeld voor de verhuur van vakantiewoningen. Deze site heeft een ingebouwde reserveringsmodule en sociale media integratie. Door gebruik en slim combineren van bestaande tools is de investering voor een website beperkt te houden.

Sia RAAK quickscan